10 המאכלים המומלצים בזמן ההריון

את בהריון או חברה טובה? את הכתבה הזאת כדאי לך לקרוא. היא תיתן רשימה של 10 מאכלים שכדאי להכניס לתפריט היומי שלך במשך חודשי ההריון. 
במשך תשעת חודשי ההריון חשוב מאוד להקפיד על מזון מגוון ובריא. מומלץ לאכול שלוש ארוחות עיקריות ושתיים - שלוש ארוחות ביניים (ארוחות קלות) ביום. לפניך 10 מאכלים שכדאי שתכניסי לתפריט היומי שלך, מאכלים עשירים בברזל, סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין C וחומצה פולית, אשר חיוניים מאוד להתפתחות העובר ושמירה על בריאות האם. 
image alt
  1. ארוחת בוקר הכוללת שיבולת שועל (קוואקר) – שיבולת שועל היא מצרך מזון פשוט וזמין, שניתן להכין ממנו ארוחת בוקר טעימה, מהירה ועשירה בכל אבות המזון החיוניים לבריאותינו. שיבולת שועל היא דגן בריא במיוחד העשיר במקורות חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים . לשיבולת שועל ערך גליקמי נמוך והיא מלאה בברזל. היא תורמת ללחץ דם נמוך, לאנרגיה ולתחושת שובע. ניתן להכין איתה מגוון מזונות, החל בדייסה חמה ומתוקה, תוספת לחלב חם או מים חמים כמשקה בוקר אנרגטי, עוגיות, מרקים ועוד. לפתוח את הבוקר עם שיבולת שועל בהחלט יכול לתת לך כוח להתחיל את היום בצורה מושלמת!
 
  1. בננה- בננה היא פצצת אנרגיה מיידית, זמינה ומשביעה. הבננה עשירה בויטמין 6B, במגנזיום, בברזל ובאבץ. היא ידועה בסגולות ברבות שלה. בין היתר היא ידועה כעוזרת ומקלה על בחילות בוקר, צרבות הריון, עצירויות, ויסות רמות הסוכר בדם, אנמיה והתכווצויות שרירים אלו שמתרחשים בהריון בעיקר באזור הרגליים. נסי לשלב את הבננה בתפריט היומי שלך והעדיפי לאכול אותה כשהיא בשלה ככל האפשר למיצוי מקסימלי של סגולותיה.
 
  1. יוגורט פרוביוטי –  מכיל חיידקים ידידותיים התורמים לאיזון החיידקים במעיים. חייקדים ידידותיים אלה, מסייעים לעיכול ומונעים התפתחות פטריות וחיידקים מזיקים בגוף. בנוסף, היוגורט הוא מקור נפלא לסידן (קלציום) החיוני מאוד לאם ולעובר בכל שלבי ההריון. במידה והינך רגישה למוצרי חלב או שאת טבעונית ואינך אוכלת מאכלי חלב, דאגי להוסיף לתפריט היומי שלך מאכלים עתירי סידן.
 
  1. בטטה- בטטה היא מקור מצויין לאנרגיה זמינה. היא מכילה סידן, בטא קרוטין, ויטמין C וסיבים תזונתיים.
 
  1. דגנים מלאים- חשוב מאוד שהתפריט היומי שלנו יכיל דגנים מלאים בעיקר בזמן ההריון. מאכלים כמו אורז מלא עם ירקות, קוסקוס מלא, שיבולת שועל, סלט קינואה וגרגירי תירס הם רק חלק מהרשימה והם תורמים לשובע, מכילים סיבים תזונתיים מינרלים וויטמינים מקבוצה B. בנוסף, הם מכילים נוגדי חימצון וידועים ברכיבים האנטי דלקתיים שלהם.
 
  1. עדשים – מקור מעולה לברזל, חומצה פולית, מגנזיום ואבץ. העדשים הם בעלי ערך חלבוני גבוה הכמעט משתווה לערך חלבוני מהחי. כדי להפיק מהם את הערך התזונתי המקסימלי רצוי לאכול אותם בשילוב דגנים (לדוגמה עם אורז).
 
  1. אגס- האגס עשיר בוויטמיןC , אשלגן ואנטי-אוקסידנטים. אגסים הם מקור נהדר לסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע במהלך היום. מרגישה פתאום חולשה או רצון למשהו מתוק ומרענן - האגס הוא פרי המתאים בדיוק בשביל הרגעים האלה. עדיף שלא לקלוף את האגס. קליפת האגס היא זו שמכילה אחוז גדול מהסיבים התזונתיים שבו.
 
  1. חמוציות מיובשות ללא סוכר- פירות השייכים למשפחת פירות היער. החמוציות עשירות בסיבים תזונתיים ובויטמין C. החמוציות ידועות כתרופה טבעית לדלקות בדרכי השתן אשר אופייניות במהלך ההריון. מחקרים מלמדים על סגולות ההגנה של החמוציות כנגד חיידקים במערכת העיכול והשתן. בחנויות הטבע תוכלי למצוא חמוציות ללא סוכר ולשלב אותן בתפריט השבועי שלך.
 
  1. טחינה גולמית – היא אחד המוצרים שכדאי להחזיק בבית. ההכנה שלה פשוטה מאוד, ללא כימיקלים, היא לא מעובדת ולא מתועשת. הטחינה עשירה בסידן ויכולה להוות מקור טוב כתחליף למוצרי חלב. כדאי כמובן גם בטחינה הגולמית, להעדיף את הטחינה העשויה מסומסום מלא.
 
  1. ירקות טריים– הקפידי להכניס לתזונה היומית ירקות טריים מומלץ לצרוך ביום לפחות ארבע מנות ירקות מצבעים שונים ביום. היכנסי לסופר ודגי למלא את הסל בשלל צבעים לכל צבע האיכות שלו..הטעם נפלא והתחושה שאת מכניסה אוכל בריא לגופך תעניק לך הרגשה נפלאה.
image alt
x

#{title}

#{text}

#{price}